Info

Profile

People

Contact

 

Projects

Everyday Space Workshop

Seun Walkway

Seoul Skyway

New Rochelle Waterfront

Nooks and Cranny

Negotiated Occupation

Helsinki Central Library

Rethink Athens

Dumpscape

Infrascape

Fresh, Rotten and Preserved

Rowe X Ungers

Vertical Horizon

Stories of Nature

Museum of Polish History

Field

Hexa-Float

New Jalisco State Public Library

Olympic Sculpture Park

Barnard College Diana Center

Taekwondo Park Master Plan

 

Investigations

Urban Terrains Digital Lab

Urban Terrains Lab

Tactical Territories

 

 

 

 

 

Copyright © 2017 by OUT

The project reinterprets and transforms the courtyard typology into a series of courts that travel sectionally and planimetrically through the building as a mechanism of interconnectivity between the distinctly seperate programs while still maintaining a clear organization strategy. Through these voids the library attempts to expose and reveal itself from the underside.
The monumental status of the library as a "gateway" versus the accessible "public lounge" status of the library is achieved through the juxtaposition of the Cantera Stone clad thick exterior skin with the vibrant colored surfaces of the interior. The screen of the exterior skin drops down to the ground plane as a veil or filter through which to enter the library and the cultural complex.

 

 

Project Team
Project Directors: Yehre Suh and Andrew Varela

New Jalisco State Public Library

Location: Guadalajara, Mexico
Program: Public Library
Area: 25,000 m² / 270,000 sf
Status: International Competition, 2005